Pudra Sürme Yöntemleri

Pudra Sürme Yöntemleri:Pudra, günlük makyajın vazgeçilmezi ve kurtarıcısı rolündedir. Ancak nasıl kullanılması gerektiğini iyi bilmek ve cilt tonuna en uygun olanı seçmek gerekir. Aksi takdirde, ortaya mutsuz olmanıza neden olacak görüntüler çıkabilir. Bu tip durumların yaşanmaması için, size pudra sürmenin yöntemlerini aktarmak istedik. İşte etkili yöntemler…
Pudranın 2 çeşidi vardır. Sıkıştırılmış pudralar ve toz pudralar. Sıkıştırılmış pudraları kullanmak, toz pudralara göre daha pratiktir. Eğer pudra kullanmaya yeni başlayacaksanız; sıkıştırılmış olanları deneyebilirsiniz.

Pudra seçerken, cilt tonunuzu göz önünde bulundurmaya özen göstermelisiniz. Açık renk bir cilde, koyu tonda bir pudra kullanmak hata olacaktır.

Pudranızı, fırça ya da süngerle kullanmak tamamen sizin tercihinize kalmış. Ancak, şunu söylemeden geçmek istemiyoruz. Fırça kullanımı daha çok toz pudralarda uygun olmaktadır. Sıkıştırılmış pudraları kullanmanın en basit yolu, sünger kullanmaktan geçer.
Makyaja başlarken fondöten kullanmak istemiyorsanız; o zaman pudra ile bir zemin oluşturabilirsiniz. Fırçaya ya da süngere alacağınız bir miktar pudrayı, yüzünüze eşit oranda dağıtmaya dikkat etmelisiniz.

Göz çevreniz hariç, tüm yüzünüze pudra sürebilirsiniz. Pudra sürerken dikkat etmeniz gereken bir diğer noktaysa, kalın bir tabaka hâlinde sürmemektir. Yoksa cilt çok donuk ve yapay bir görünüme bürünür.

Pudrayı cildinize sürerken aşağıdan yukarıya doğru hareketlerle ve yavaşça sürmelisiniz. Cildinize sert davranmak tahriş olmasına neden olabilir.

Ayrıca cildinize pudra sürmeden önce, mutlaka nemlendirmenizi de öneririz. Bu sayede ciltte topaklanma oluşmasına ve uçmasına engel olursunuz.


Pudra seçerken ten renginize uygun olanı seçmekte zorlanırsanız; o zaman size tavsiyemiz şeftali tonlarında bir pudrayı tercih etmeniz olacaktır. Eğer cildinize parlak bir görünüm kazandırmak istiyorsanız; hafif ışıltılı olanlarını da deneyebilirsiniz.

Cildinizde kızarıklık ve enfeksiyon oluşmaması için, süngerlerinizi ve fırçalarınızı düzenli aralıklarla yıkamalısınız. Ayrıca, pudraların son kullanma tarihlerine de ayrıca dikkat etmelisiniz.

Bu yazıyı sitenizde/forumunuzda paylaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz..




Blogger eklentileri


Etiketler: makyaj makyaj blogu

Yazar Hakkında.


Blogumuz ilk yayınından bu güne , blogger eklentilerini , tüm blogger kullanıcılarına ulaştırmak için yayın yapmış , bu süre içinde hiç bir şekilde kar/gelir elde etmemiş , etmiyecektir..Lütfen desteklerinizi bizden esirgemeyin..

Pudra Sürme Yöntemleri için “0 yorum” bulunmaktadır.

tubidy uzman kadın